search slide
search slide
pages bottom

Filipińskie, czekoladowe mięso

Filipińskie, czekoladowe mięso

Dinuguan to danie, które jest pierwotnie filipiński. Jest daniem ulubionym przez wielu, Dinuguan to istniejący dowód, że Filipińczycy mogą być mistrzami kuchni i że dania filipińskie są gotowane z miłością. Zazwyczaj, Filipińczycy wybierają wieprzowinę podczas gotowania tej potrawy. Dinuguan jest w zasadzie tylko gulaszem z krwi wieprzowej, mięsa wieprzowego, są tam też jelita, nerki, płuca, ocet, czosnek i chili. Jednak można również nie dodawać żadnych podrobów lub organów wewnętrznych z wieprzowiny, jeśli nie jest to w Twoim guście. Dinuguan jest nazywany również jako filipińskie czekoladowe mięso, ze względu na kolor czarny. Niektórzy mówią, że Dinuguan jest to bardziej nowoczesna wersja „Czarnej zupy”, dania, które było jadane w czasie Spartan, które było wykonane z wieprzowiny, krwi i octu. To jest czasem porównywany do kiełbasianej zupy lub kaszanki z powodu koloru oraz faktu, że są one wykonane z wieprzowiny i krwi. Mięso i krew z kurczaka mogą być również używany do Dinuguana. Ten typ nazywany jest „kurczakowym Dinuguanem”.

Tagi wpisu: , .

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *