search slide
search slide
pages bottom

Pora na popularne sushi

Pora na popularne sushi

Sushi, najbardziej popularny rodzaj japońskiej żywności – jest na to coraz większe zapotrzebowanie cały czas, a można łatwo zrozumieć, dlaczego. Połączenie przyprawionego ryżu z masą wodorostów i świeżych ryb daje nie tylko satysfakcję smakową, ale również jest dobre dla ciała. Sprawdź liczne korzyści zdrowotne wynikające z tych popularnych sushi opcji. Bluefin jest czasem nazywany tuńczykowym ahi. Jakkolwiek go nie nazywać, tuńczyk jest jedną z najbardziej popularnych ryb wybieranych do sushi. Jego bogaty smak i głęboki kolor czyni go doskonałym wyborem. Tuńczyk jest bogaty w kwasy tłuszczowe omega-3, które są odpowiednie w celu poprawy zdrowia oczu, chroni przed rakiem, oczyszcza umysł, polepsza nastrój i walczy z cukrzycą typu 2. Nie tylko to, tuńczyk jest też bogatym źródłem selenu, który pomaga produkować enzymy, które czyszczą wątrobę, pomaga organizmowi lepiej poddawać się detoksykacji. Węgorz również jest popularny. Zwany także unagi, węgorz jest powszechnie w połączeniu z słodkim sosem sojowym.

Tagi wpisu: , .

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *