search slide
search slide
pages bottom

Tradycyjne potrawy rosyjskie

Tradycyjne potrawy rosyjskie

Rosja jest największym krajem na świecie i kuchnia rosyjska z pewnością to odzwierciedla. Kuchnia rosyjska składa się z szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Klimat kraju jest decydującym czynnikiem w jego menu. Zimny ​​klimat sprawia że je się tutaj dużo ryb, dziczyzny, drobiu, jagód i grzybów w ramach rosyjskiej diety. Popularność mają także gulasze i zupy pochodzi. Chodzi też o kwestię przechowywania żywności w chłodniejszym klimacie. Podstawą wyżywienia jest też wiele różnych odmian pieczywa i ciasta z prosa, pszenicy, jęczmienia, żyta, i miodu. Od XVI do XVIII wieku pojawiło się wiele wyrafinowanych potraw z innych części świata, kuchnia rosyjska została rozbudowana i jest obecnie jedną z najbardziej zróżnicowanych kuchni. Jedną z tradycyjnych potraw Rosji jest zupa, zupa była podstawą wieków i mają szeroki zakres różnych zup do wyboru. Tradycyjne zupy to rassolnik, szczi, solanka, botvinya, okroshka, tyurya i barszcz oraz klarowne zupy, zimne zupy, gulasze i przeciery, które zostały dodane do menu.

Tagi wpisu: , .

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *