search slide
search slide
pages bottom

To cieszy – zmiany żywnościowe

To cieszy – zmiany żywnościowe

Być może zastanawiasz się, jakie nowe trendy żywnościowe są tymi, których musimy spodziewać się w roku 2016 i czego można oczekiwać w ramach żywności w części lokalnym sklepie spożywczym. Cóż, tutaj jest kilka rzeczy w tym temacie. Warzywa takie jak, kapusta, brukselki, kapusta włoska, brokuły, zyskują coraz większą popularność w tym roku, ale najbardziej zdecydowanie wyróżnia się kalafior. Nastąpił duży skok w nowych przepisach z tym warzywem i wykorzystuje się dzięki temu to smaczne i pożywne warzywo, więc warto udać się na poszukiwania smacznych przepisów kulinarnych! Istnieje również innych dań, jeśli chodzi o supermarkety łańcuchowe. Okazuje się też, że restauracje zaczynają zmniejszać wielkości porcji dla swoich klientów. Idą w jakość, a nie ilość – to cieszy zdecydowanie. Preferowanie produktów śniadaniowych również zmieniło się drastycznie. Kiedyś było tak:, kawa, tosty, a teraz wygląda to na , bekon, jajka i jogurt grecki. Białko na śniadanie nie wydaje się dobrym pomysłem, biorąc pod uwagę, że białko pomaga w tym, by mieć zdrowsze mięśnie i narządy. Jest to także ogromny plus to, że daje to energię.

Tagi wpisu: , .

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *