Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/virt106570/domains/skad.org.pl/public_html/wp-includes/class.wp-styles.php:127) in /home/virt106570/domains/skad.org.pl/public_html/wp-content/mu-plugins/seofabryka-plugin.php on line 69 Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/virt106570/domains/skad.org.pl/public_html/wp-includes/class.wp-styles.php:127) in /home/virt106570/domains/skad.org.pl/public_html/wp-content/mu-plugins/seofabryka-plugin.php on line 69
search slide
search slide
pages bottom

Cynamon od czasów starożytnych

Cynamon od czasów starożytnych

Cynamon jest to kora drzewa, Cinnamomum zeylanicum. Cynamon jest przyprawą, która jest związana z pieczeniem. Jest również stosowany w kuchni jeśli chodzi o dania główne na subkontynencie indyjskim i był bardzo wyczekiwaną przyprawą w Europie od czasów starożytnych. To była jedna z przypraw przywiezionych do Europy w czasach starożytnych przez arabskich handlarzy. Cynamon pochodzi z Chin, Wietnamu i Indonezji, inna odmiana pochodzi ze Sri Lanki i Indii. Ten drugi jest mniej aromatyczny i jest tańszy. My nadal korzystamy z cynamonu w ramach grzanego wina w taki sam sposób, jak starożytni Grecy, z goździków. Oto niektóre z podstawowych składników niemieckiego „Gluhwein”, który jest pijany w miesiącach zimowych. Jest wykonany przez ogrzewanie czerwonego wina z goździkami cynamonu i dodaje się do tego kilka strąków kardamonu i być może kilka plasterków świeżego imbiru. Oprócz jego zastosowania jako przyprawa, cynamon ma właściwości lecznicze. W Grecji i Turcji jest używany z innymi przyprawami na przeziębienia i grypę.

Tagi wpisu: , .

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *