search slide
search slide
pages bottom

Nordyckie smaki dla smakoszy

Nordyckie smaki dla smakoszy

Nordycki krajobraz jest łatwo rozpoznawalny przez jego pięknych w pochmurno górach, są tam otwarte przestrzenie, głębokie gęste lasy sosnowe pełne świeżego drzewa i chłodnego powietrza i czystej wody. Jadalne zwierzęta, takie jak jagnięcina, łosie, jelenie, pełno jagód, owoców i grzybów, a także ryb wielu rodzajów. Wszystkie główne składniki nordyckiej kuchni, która szybko zyskuje na popularności ze względu na obecność restauracji, takich jak Noma – znajdziemy tam najlepszych szefów kuchni dla smakoszy na całym świecie. Niespodziewanie dla wielu, prostota jest jedną z głównych cech kuchni nordyckiej. Ta sztuka gotowania to o wiele mniej składników niż w wielu innych kuchniach, ale za to więcej wysokiej jakości składników uprawianych w zimnym i suchym klimacie skandynawskim, co znacznie wpływa na smak każdej potrawy. Lata są krótkie, ale oferują długie dni z pięknym słońcem, a więc jest bardzo krótki sezon wegetacyjny. Prowadzi to do świeżych składników smakowych, takich jak gama owoców leśnych, smaczne owoce i piękne grzyby.

Tagi wpisu: , .

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *